• Blessurepreventie

  Op deze pagina willen wij de fysiotherapeuten bij FysioWorkshop Houten advies geven op het gebied van blessure preventie en gezondheid.

  Voorkomen is beter dan genezen. Daarom als je tijd neemt om je lichamelijk goed voor te bereiden op je sport kan de kans op blessures verkleinen. Niemand wil aan de zijlijn staan en zeker niet voor een langere periode. Dus naast je voetbaltraining kan je werken aan je zwaktes en beperkingen. Het is eigenlijk je eigen verantwoording om fit te worden en blijven. Maar wij helpen je graag met advies en begeleiding bij een onverwachtse blessure. 

 • Enkels

  Heb je zwakke enkels? Ga je er wel eens doorheen? Een brace specifiek ontworpen voor voetbal is aan te raden. Tapen kan ook maar dan heb je iemand nodig die dat kan en de tijd ervoor heeft. Ook nog een nadeel van tape is dat de werking meestal na 20 minuten voetballen is uitgewerkt. Nieuw op de markt is de Kicx brace hier afgebeeld. Dit brace is speciaal voor voetbal ontworpen. Het neemt weinig ruimte op in je schoen en belemmert niet een wreeftrap. Echt een uitvinding op dit gebied. 

  Let op: het is een fabel dat je er zwakke enkels van krijgt!

 • Flexibiliteit

  Flexibiliteit is een onderdeel van je voetbaltraining die meer aandacht verdiend. Een goede flexibiliteit in je spieren en gewrichten maakt de kans op blessures kleiner. Hieronder zijn een aantal belangrijke rektechnieken die je daarin kunnen helpen.

 • Rug en hamstrings

  Kun je de tenen niet aanraken met gestrekte benen? Dat hoort te kunnen al heb je dit nooit gekund. Als je dit niet kan is de kans op rugklachten en hamstring blessures groter! Neem even de tijd om dit te leren. Het gaat best snel als deze oefeningen dagelijks doet. De rug zal flexibeler worden en de spanning in de hamstrings zal af nemen.

 • De Brettzel 2.0 is nog een uitstekende manier om de spieren in de hamstring maar ook de rug te rekken. Hierdoor zullen de spieren in de rug, billen en hamstrings op lengte komen.

 • Kun je de hak tegen je bil trekken in de schutterstand? Niet! dan is het rekken van de bovenbeenspieren wel erg nodig. Deze rek techniek in de schuttersstand is mijns inziens het beste manier om de bovenbeen spieren te rekken. Je trekt de hak naar de bil. Als dat niet lukt met de hand doe dan een handdoek om je enkel en trek daar aan. Omdat het andere been voor staat wordt het bekken geblokkeerd. Hierdoor krijg je een betere rek op de bovenbeen spieren. Normaliter moet de hak tegen de bil makkelijk kunnen. Blijf rekken tot dat je dit kan!

 • Schuttersstand positie voor rekken bovenbeenspieren

 • De Brettzel 1.0 is nog een uitstekende manier om de bovenbeen spieren te rekken maar ook de flexibiliteit van de rug pak je ook mee.  Niet alleen worden de beenspieren gerekt maar ook spieren in de buit en borst. Een goede functionele rek dus.

 • Alcohol

  Wie lust er geen biertje of wijntje? Maar denk eraan: alcohol vermindert het effect van een goede training. Dus spaar dat biertje tot na de wedstrijd in het weekend ;-)

 • Gratis advies voor alle sporters bij v.v. ‘t Goy

  Als jij of jouw team meer wil weten over dit soort onderwerpen dan kan een fysiotherapeut van FysioWorkshop een kleine workshop geven. Ook kan je bij FysioWorkshop terecht als je toch geblesseerd raakt. Het eerste consult is gratis om vast te stellen of fysiotherapie nodig is of niet. We geven graags tips en advies aan de spelers van v.v. ‘t Goy.

  Wilt u in contact komen met Fysioworkshop Houten dat kan via:

  Telefoon: 030 639 0204
  Email: info@fysioworkshop.nl
  Website: www.fysioworkshop.nl