• Damesvoetbal ook op zaterdag?

  De afgelopen maanden is, zoals een ieder inmiddels weet, veel werk gemaakt van het aantrekken van spe(e)l(st)ers voor onze vereniging waarvan de uiteindelijke resultaten in de eerstvolgende " InGoy " kenbaar worden gemaakt. Los van deze aanpak is ook hard gewerkt aan allerhande sportieve en organisatorische aanpassingen met als doel de vereniging meer toekomstbestendiger te maken. 

  Met de bereidheid tot ondersteuning door nieuwe vrijwilligers is ook zeker dat we die ingeslagen weg kunnen voortzetten, daar zijn we heel blij mee. 

  In het geheel aan verdere keuzes is ook het meiden- en damesvoetbal gepasseerd. De werving heeft daarbij voldoende speelsters opgeleverd om zeker te zijn dat de MO15 en MO17 zelfstandig verder kunnen. Voor het damesvoetbal is dat problematischer gebleken. Er is al een jarenlange ontwikkeling gaande waarbij het zondagvoetbal zich verplaatst naar de zaterdag. Die ontwikkeling kunnen we uit eigen ervaring onderschrijven. 

  Er hebben zich geen nieuwe speelsters voor de zondag aangeboden. Tot op het laatste moment is de keuze uitgesteld maar er is geen reden meer om te veronderstellen dat het komend seizoen er nog een damesteam op zondag kan spelen, die deur blijft open staan maar er moeten er dan wel voldoende doorheen lopen. 

  We beschouwen het komend seizoen dan maar als overbruggingsjaar waar we in de tussentijd gaan kijken hoe we anders " wervend " het zondag damesvoetbal kunnen herstellen. Dat vraagt vooral veel creativiteit en capaciteit. 

  Omdat de MO19 net niet voldoende speelsters had zijn een aantal dames toegevoegd aan de MO19 en heten zij vanaf komend seizoen Vr1 Zaterdag. Hierin waren geen andere oplossingen mogelijk. 

  Uiteraard is dit proces met alle betrokkenen gedeeld. 

  Met deze oplossing hebben we in ieder geval zoveel mogelijk leden kunnen behouden. Voorts hebben we hierdoor kwantitatief voldoende speelsters om blessures en andere vormen van afwezigheid op te vangen en is daarmee de continuiteit gegarandeerd. 

  Nu Ebo Ebens zijn inzet rond Vr1 in het nieuwe seizoen zal beëindigen zal de begeleidende staf rond Vr1 wel zodanig worden aangepast dat er voldoende trainers zijn en blijven rond Vr1. 

  We willen daarbij graag een complementair team formeren in termen van kennis en vaardigheden. 

  Vanuit een positieve, gedreven en constructieve houding verwachten wij dat het begeleidingsteam Vr1 van de juiste spirit blijft voorzien. 

  Binnen de vereniging zal Ebo Ebens overigens actief blijven om tijdelijk de taken van jeugdvoorzitter 

  te blijven waarnemen. 

  We gaan er weer een mooi en sportief seizoen van maken. 

  Het bestuur.

  Lees meer