• Passie en Wilskracht

Vandaag togen wij voor onze inhaalwedstrijd naar Driebergen in de hoop beter weer te hebben dan bij de eerste poging. Helaas voltrokken zich weer donkere velden boven het veld maar ook vooral op het veld. Met krap 13 speelsters mochten we de klus klaren, maar zelfs de Hornbach of de Karwei konden ons niet helpen. Na een zielloos begin waren de eerste echte kansen voor de thuisclub. Met twee ongekende buitenspeelsters, ook uit hun jeugd, waren zij vooral gevaarlijk. Wat stelden we daar tegenover, eigenlijk niks, er was geen beleving, inzet en zelfs conditioneel leken we al leeg voordat zelfs de warming-up begon. Wonderwel kwamen we toch op een snelle 0-2 voorsprong maar ook dat gaf geen energie, integendeel. Die passie was er wel bij Driebergen en zij roken bloed en klaarde de klus voor rust door ook weer snel op 2-2 te komen. Daar ging wel een blessure van onze trouwe keepster Evy aan vooraf (zij lag uitgeteld op de grond) maar dat ontging de scheidsrechter. Dan ga je de rust in met 2-2 en weet je dat de rust niet gezellig gaat worden. Dat werd die ook niet. Maar we zagen in de 2e helft wel een vechtend Goy, niet in de vorm van de dag maar wel werkend voor wat ze waard waren. En dan het debuut van Maureen, na 1,5 jaar blessureleed mocht zij voor het eerst weer het veld op. Haar inzet, balcontrole en overzicht waren gelijk zichtbaar, maar belangrijker, ze straalde weer vertrouwen uit en wat is dan mooier als je dan vrijwel gelijk weet te scoren, 2-3. Dan nog een ander jeugdlid, met twaalf (12) jaar debuteerde Renske (MO13). Nadat Alyssa de stand op 2-4 al had beslist was het Renske die zich knap uitspeelde en met een mooi schot de 2-5 aantekende. Driebergen kwam in de 2e helft er niet echt meer aan te pas en was duidelijk leeg. Ook daar weer complimenten aan de MO19, hoe boos we ook waren in de rust, in de 2e helft zag je dat de conditie wederom een belangrijk wapen was. De trouwe trainingsopkomst (90%) en continue ondersteuning van de dames op zondag, ze blijven gaan, alleen hebben ze wel eens aansporing nodig. Maar op het eind kunnen we maar één conclusie trekken, het blijft een mooi team en ze kunnen echt wel voetballen, ook als ze gelijk al zin hebben.