• Voorbereiding zit er op

    Inmiddels weer drie weken verder in het nieuwe seizoen. Ondanks de Corona beperkingen mogen we sportief toch bijna weer alles. In onze eerste oefenwedstrijd tegen SVO Krommerijstreek (inmiddels een vaste bezoekster van ons complex ) mochten we vooral weer kijken of we het allemaal al 2x 30 min volhielden.
    Daarbij hadden ook wij het voordeel tot in juli te hebben doorgetraind en al weer vroeg te zijn begonnen. Dat was zichtbaar in de wedstrijd. Niet alleen conditioneel maar ook de patronen waren goed zichtbaar, de oefenpartij tegen onze sportieve gasten was daarom dan ook nuttig maar sportief ook aantrekkelijk. Dat we de winst pakten was nu niet belangrijk.
    Met zelfvertrouwen togen we voor onze 1e bekerwedstrijd naar Langbroek om tegen de combinatie vv Duurstede te spelen. Waar we na 3 minuten al twee kansen hadden gecreëerd was het na 4 minuten toch al 1-0. Een lullig doelpunt. Dat was mentaal even jammerlijk maar kwam de wedstrijd ten goede. Waar wij bij voortduring de aanval zochten loerde de tegenstandster op de counter. Er waren over en weer kansen maar we moesten tot de laatste 10 minuten wachten voor wij het net vonden. Philine kwam als spits goed uit de verf en de terechte 1-1 was daarmee ook de eindstand.
    Geen blessures na 2 x 45 min ondanks het hoge tempo. Onze 3e wedstrijd was de lokale derby tegen Delta. Hier ontspon zich een duel wat steeds scherper werd, niet altijd goed voetbal te zien gaf maar het venijn in de staart zat. Ten minuten voor tijd was het 0-1, bij ´één van de vele uitvallen was het toch raak. Waar een slechte afloop werd gevreesd was het toch binnen 4 minuten 1-1, een mooi opgezette aanval doeltreffend afgerond door Anouk. Het geloof in meer was er direct, met ons 2e doelpunt, een mooi opgezette aanval (assist Anouk) tot gevolg. Er werd fantastisch ingeschoten door Rachel bij de haast niet te passeren doelvrouw van Delta, maar toch een 2-1 winst. In onze 4e wedstrijd tegen Houten waren we kansloos na een aarzelend begin, 0-5 was de eindstand tegen een ploeg die ook een klasse hoger speelt en de meesten hoofdklasse hebben gespeeld. Dus geen schande. Met 7 punten uit 4 wedstrijden een prima start. Voldoende om met ambitie de competitie in te gaan en toch zeker voor het linker-rijtje te gaan.
    Daarnaast zijn we door sponsor Boumans weer voorzien van een nieuw trainingstenue waardoor we nog meer de teameenheid uitstralen.