• Zeer geslaagd jubileumweekend v.v. ’t Goy

  Op 1 juli 2022, exact 60 jaar geleden, werd v.v. ’t Goy opgericht. Wat 60 jaar geleden ontstond op een feestje is anno 2022 uitgegroeid tot een volwaardige voetbalclub met een prachtige accommodatie en een belangrijke sociale rol in de gemeente Houten. Dat verdiende dan ook een uitzinnig jubileumweekend. 

  De start hiervan was op vrijdag 1 juli met een receptie voor alle (oud-)leden, vrijwilligers, sponsoren en genodigden. Na de opening van voorzitter Henk van Garderen, met een dankwoord aan alle vrijwilligers en sponsoren die het jubileumweekend mogelijk hebben gemaakt, was het woord aan de burgemeester van Houten, de heer Gilbert Isabella. Hij stond stil bij ontstaan van de club en zette daarbij ook supervrijwilliger Ries Hoogland in het zonnetje. Namens de KNVB was er een afgevaardigde om een jubileumvaan te overhandigen en kort namens de KNVB enkele woorden tot de club te richten.

  Voor het jubileum heeft de club een speciaal jubileumshirt ontworpen dat door de spelers van Heren 1 en Dames 1 gedurende het seizoen 2022-2023 gedragen zal worden. De eerste exemplaren werden als dank uitgereikt aan de sponsoren van beide teams, De Rooy en Boumans. Ook de gemeente ontving een exemplaar van het jubileumshirt, welke werd uitgereikt aan de burgemeester. Henk van Garderen stond stil bij alles wat Ries voor de vereniging doet. Met een dinercheque en een jubileumshirt werd Ries wederom in het zonnetje gezet. Na het officiële gedeelte was het tijd voor een feestje met DJ Bryver.

  Zaterdag 2 juli was de slotdag voor de jeugd. De activiteitencommissie had extra uitgepakt met leuke sportieve attracties en natuurlijk mocht het traditionele zeepkistenvoetbal niet ontbreken. De middag werd afgesloten met de huldiging van de kampioenen JO12-1 en JO14-1 van seizoen 2021-2022, waarna de voorbereidingen werden gestart voor de feestavond. Vele leden maar ook oud-leden en dorpsgenoten kwamen in de avond naar de feesttent om het jubileum te vieren en elkaar te ontmoeten. De band, 7 Days Music, speelde de tent op de kop en het werd laat in ’t Goy.

  En dan zondag 3 juli, de dag voor de senioren. Ook deze dag was er extra uitgepakt met een zeskamp en muziek om ook van dag 3 een feestje te maken. Henk van Garderen reikte de felbegeerde speler en speelster van het jaar trofee uit aan Ronald Dijkhuizen en Yacinthe Philippo.

  Een onverwacht optreden van Ries Hoogland, die zijn keel nog eens schraapte om het 60-jarig clublied “ v.v. ’t Goy de mooiste club van Nederland” ten gehore te brengen, bracht het weekend tot een hoogtepunt.
  Met een bbq en muziek van DJ Bryver werd het weekend feestelijk afgesloten. 

  Wij zijn trots op onze club en dankbaar voor onze trouwe leden, sponsoren en enthousiaste vrijwilligers die dit geweldige weekend mede mogelijk hebben gemaakt.

   

  Bestuur v.v. ‘t Goy